A tejszínt 24 órára a hűtőbe tesszük. Másnap a zselatint hideg vízbe áztatjuk. A tojássárgájákat habosra keverjük a cukorral.
A tejet a vaníliarúd kikapart magjával együtt felforraljuk, és hagyjuk gyöngyözve forrni. Egy merőkanálnyit habverővel a kikevert tojássárgájába keverünk, majd újabb merőkanálnyit adunk hozzá, és azt is elkeverjük. Ezt visszaöntjük a forró tejbe, habverővel elkeverjük, majd lehúzzuk a tűzről. Forralni vagy főzni már nem szabad.
A zselatinlapokat kinyomkodjuk, és a forró krémben csomómentesen feloldjuk. A behűtött tejszínből nem túl kemény habot verünk, és 2-3 adagban óvatosan a langyosra hűlt krémbe forgatjuk. Ezután poharakba vagy tálkákba töltjük, és legalább 6 órán keresztül hűtjük.
A krémet a poharakban vagy tálkákban kínáljuk, de ki is boríthatjuk, mert a zselatinnak köszönhetően nem folyik szét. Tetszés szerint díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.