A barackzselés-túrós charlotte torta elkészítéséhez a sütőt 200 fokra előmelegítjük. A piskótatekercshez a tojást habosra keverjük a cukorral, majd óvatos mozdulatokkal hozzáforgatjuk a sóval vegyített, átszitált lisztet. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe (kb. 25×35 cm) simítjuk, és kb. 15 perc alatt megsütjük.
A megsült piskótát egy konyharuhára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt és a konyharuhával együtt feltekerjük. Így hagyjuk kihűlni, majd kitekerjük, megkenjük a lekvárral, visszatekerjük és ujjnyi szeletekre vágjuk.
A laphoz a tojást habosra keverjük a cukorral, majd hozzászitáljuk a sóval vegyített lisztet, és a masszát egy 18 cm-es, sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába simítjuk. Tűpróbáig sütjük (kb. 8-10 perc).
A töltelékhez a tejben megfőzzük a pudingport, még melegen hozzákeverjük a cukrokat, és letakarjuk folpackkal (így nem fog bebőrösödni). A túróhoz hozzáadjuk a krémsajtot, a kihűlt pudingot és a citrom lereszelt héját, és krémesre keverjük, végül hozzáadjuk a vízben megduzzasztott zselatint.
A tortaformára visszakapcsoljuk az oldalát, kibéleljük folpackkal, majd belülről szorosan körberakjuk a lekváros piskótaszeletekkel. Az aljába akkora karikát vágunk a piskótalapból, hogy beférjen a tekercsek közé, megkenjük 2 ek baracklekvárral és rásimítjuk a túrós krémet, majd megvárjuk amíg kissé megdermed.
A barackot lecsepegtetjük, és összeturmixolunk annyit, hogy kb. 3 dl legyen, hozzákeverjük a zselatinfixet, és ráöntjük a túrós részre. Fogyasztás előtt hűtőben 3-4 órán át dermesztjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.