A padlizsánt és a cukkinit felkockázzuk, maximum 2x2 cm-es darabokra. A póréhagymát fél cm vastag karikákra vágjuk. A fokhagymát felszeleteljük, a bazsalikomot pedig felaprítjuk.
Az olívaolajat egy serpenyőbe tesszük, felforrósítjuk, és rádobjuk a felaprított zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk oregánóval a serpenyőnk tartalmát, és kb. 10 perc alatt megpirítjuk. Ezután felöntjük paradicsompürével és 2 dl vízzel, majd 15-20 perc alatt összefőzzük.
A tésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, és hogy leszűrés után ne ragadjon össze a tálalásra váró, meleg tészta, meglocsoljuk néhány evőkanál olívaolajjal, és alaposan összeforgatjuk. Tálaláskor összekeverjük a ragunkat a tésztával, megszórjuk néhány friss bazsalikomlevéllel, sajttal és frissen szeletelt fokhagymával.
Megjegyzés
Ha végképp nem maradhat el a hús, akkor adjunk a raguhoz 25 dkg száraz füstölt kolbászt és így főzzük össze a zöldségekkel!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.