A bolognai spagetti elkészítéséhez az olajon megpirítjuk a vöröshagymát. Belekeverjük a pirospaprikát, hozzáadjuk a darált húst, és addig kevergetjük, amíg átfehéredik.
Hozzáadjuk az apróra vágott répákat, a paradicsomsűrítményt, a felapírott paradicsomot (héja lehúzva), a fűszereket, a petrezselymet, a zeller levelet, a vizet vagy bort, majd párszor megkevergetve kb. 40 percig főzzük. (Természetesen a fűszereket mindenki ízlésének megfelelően adagolja.)
Ha elkészült a bolognai mártás, a csomagoláson jelzett utasítás szerint kifőzzük a spagetti tésztát.
A leszűrt tésztát tányérokba rendezzük, elosztjuk rajta a mártást, és a reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Megjegyzés
A receptet Dulifuli, a fotót Oliver küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.