Elkészítés: A mandulaszeleteket szárazon rózsaszínűre pirítjuk egy kis serpenyőben. A szilvát kimagozzuk, feldaraboljuk. Egy 26 cm-es átmérőjű tapadásmentes kerek (vagy szögletes) forma alját jól kivajazunk, a mandulával megszórjuk.
A tésztához a tojásokat kikeverjük a cukrokkal, a tejjel, a csipet sóval, a sütőporral elkevert liszttel, felváltva az olajjal.
A formát körberakjuk a szeletelt szilvával, a tésztát egyenletesen elosztjuk a tetején, kicsit odaveregetjük a munkalaphoz, és előremelegített 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Amikor a sütemény megsült, pár perc pihentetés után késsel a tésztát körben leválasztjuk a sütőforma oldalától, egy enyhén kivajazott tálat helyezünk a forma tetejére, és átborítjuk a süteményt. Ha kellőképpen kivajaztuk a formát, egyben, szépen átborul.
Ha kihűlt, porcukorral megszitálva, szeletelve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.