A megtisztított, megmosott és rózsákra szedett karfiolt sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük és hűlni hagyjuk.
Közben a húst szeletekre vágjuk. A szeleteket megsózzuk, mindkét oldalukat a lisztbe forgatjuk, majd a forró zsírban hirtelen megsütjük. A hússzeleteket a vajjal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba fektetjük, és mindegyikre 1-1 kis karfiolhalmot készítünk.
A mártáshoz a tejet felforraljuk. Egy lábosban megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, és kevergetve csak addig forrósítjuk, amíg egészen átfehéredik. Sóval, a fehér borssal és a szerecsendióval fűszerezzük, majd folyamatos keverés közben apránként felengedjük a tejjel. Ezután 1 percig forraljuk, hogy kellően besűrűsödjön.
A karfiolrózsákat bevonjuk a besamelmártással úgy, hogy a húsra is jusson belőle. Ezután meghintjük a reszelt sajttal és a zsemlemorzsával, egy kevés vajat forgácsolunk rájuk. A tepsit a 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és a sajtot aranysárgára sütjük kb. 20 perc alatt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.