Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mákos guba  recept
Mákos guba
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Minestrone recept
Minestrone
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Borjúszelet Dubarry módra recept
recept

Borjúszelet Dubarry módra

60 perc
4 adag
2016. 09. 19.

Elkészítés

  1. A megtisztított, megmosott és rózsákra szedett karfiolt sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük és hűlni hagyjuk.
  2. Közben a húst szeletekre vágjuk. A szeleteket megsózzuk, mindkét oldalukat a lisztbe forgatjuk, majd a forró zsírban hirtelen megsütjük. A hússzeleteket a vajjal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba fektetjük, és mindegyikre 1-1 kis karfiolhalmot készítünk.
  3. A mártáshoz a tejet felforraljuk. Egy lábosban megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, és kevergetve csak addig forrósítjuk, amíg egészen átfehéredik. Sóval, a fehér borssal és a szerecsendióval fűszerezzük, majd folyamatos keverés közben apránként felengedjük a tejjel. Ezután 1 percig forraljuk, hogy kellően besűrűsödjön.
  4. A karfiolrózsákat bevonjuk a besamelmártással úgy, hogy a húsra is jusson belőle. Ezután meghintjük a reszelt sajttal és a zsemlemorzsával, egy kevés vajat forgácsolunk rájuk. A tepsit a 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és a sajtot aranysárgára sütjük kb. 20 perc alatt.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Zöldséges-tejfölös karfiolleves
Recept
Egyszerű

Zöldséges-tejfölös karfiolleves

40 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Paprika Ágnes szerző profilképe

Paprika Ágnes

Krémes karfiolleves
Recept
Bonyolult

Krémes karfiolleves

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Dubarry csirkemell Edit módra
Recept
Mester

Dubarry csirkemell Edit módra

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Vass Lászlóné szerző profilképe

Vass Lászlóné

Medvehagymás sajtkrém
Recept
Egyszerű

Medvehagymás sajtkrém

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Tepsis karfiol ropogós baconnel
Recept
Egyszerű

Tepsis karfiol ropogós baconnel

60 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Karfiolkrémleves egyszerűen
Recept
Egyszerű

Karfiolkrémleves egyszerűen

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Darált húsos rakott karfiol
Recept
Egyszerű

Darált húsos rakott karfiol

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kulcsár Tímea Ágnes szerző profilképe

Kulcsár Tímea Ágnes

Mozzarellás rakott karfiol
Recept
Egyszerű

Mozzarellás rakott karfiol

60 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Biró Sára szerző profilképe

Biró Sára

Mac and cheese falatkák
Recept
Egyszerű

Mac and cheese falatkák

45 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hasonló receptek

Dubarry csirkemell Edit módra recept
Recept
Mester

Dubarry csirkemell Edit módra

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Vass Lászlóné szerző profilképe

Vass Lászlóné

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.