Egy tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot és a kakaóport, majd hozzáadjuk a tejet, az olajat, a tojást, a durvára vágott diót és néhány csepp vaníliakivonatot.
Egy kisebb tepsit kivajazunk, és belesimítjuk a masszát. Hideg sütőbe toljuk, és 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, akkor jó, ha középen kicsit még ragadós a tészta. Lehűtjük, és felszeleteljük.
Tej helyett használhatunk növényi tejeket is (kókusztej, mandulatej), illetve a cukor helyett xilitet. Vigyázz! Ha xilitet használsz, akkor 13 evőkanállal tegyél bele, mivel kevésbé édes. Lekvárral, különféle gyümölcsszószokkal, csokiöntettel, tejszínhabbal lehet tálalni, ez már igazán csak a képzeleteden és az ízléseden múlik. (: Ha légkeveréses sütőt használsz, 8-9 perc alatt elkészül.
A receptet és a fotót Hermelinke küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.