Egy mélyebb serpenyőben olívaolajat hevítünk. Közben a csirkecombokat enyhén besózzuk, majd a serpenyőben alacsony lángon, a bőrös felével lefelé sütni kezdjük. Közben a megroppantott héjas fokhagymát is hozzáadjuk. Amikor színt kapott, megfordítjuk, aztán nagyjából 10 perc alatt körbepirítjuk.
Ha a hús szépen megpirult, mellédobjuk az apróra vágott hagymát, a feldarabolt zellert és a répát is, aztán sózzuk, borsozzuk. Igyekezzünk úgy elrendezni a hozzávalókat, hogy a húsok a serpenyő felső részére kerüljenek, a zöldségalap pedig az aljára.
Tovább fűszerezzük rozmaringgal, azután alacsony hőmérsékleten, fedő alatt további 10 percig dinszteljük. Miután megpuhultak a zöldségek, felöntjük a vörösborral, azután néhány percig forraljuk, hogy az alkohol elpárologjon. Végül ráöntjük a paradicsomlét, fűszerezzük az apróra vágott petrezselyem felével, majd a sót is pótoljuk, ha szükséges. Lefedve, 40 perc főzés után fedő nélkül 10 perc alatt besűrítjük.
Végül megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel. Tésztával, rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk, de kenyérrel is szuper fogás. A raguhoz egyébként kerülhet gomba és/vagy olívabogyó is.
Nézd meg videón is, hogyan készül a cacciatore csirke:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.