A tésztát sós-olívaolajos vízben kb. 10 perc alatt al dentére főzzük, majd hideg vízzel átöblítve leszűrjük.
A húst megmossuk, szárazra töröljük és feldaraboljuk. A pritaminpaprikákat, a lilahagymát és a fokhagymát vékonyan felszeleteljük. Az aszalt paradicsomot apróra vágjuk. A parmezánt lereszeljük, a lime levét kifacsarjuk.
Egy keverőtálban összekeverjük a cajun fűszerkeveréket az olívaolaj felével. Beletesszük a csirkecsíkokat és jól átforgatjuk, majd sütésig félretesszük.
Olívaolajban megpirítjuk a fokhagymát, hozzáadjuk az aszalt paradicsomot, a tejet, majd a paradicsompürét, és folyamatosan kevergetve, kis lángon kb. 2-3 percig főzzük. Megsózzuk és megborsozzuk, majd hozzáadjuk a krémsajtot, és addig főzzük tovább, amíg az teljesen el nem olvad a szószban.
Serpenyőbe tesszük a cajun fűszerkeverékkel bepácolt csirkét, és ráöntjük a keverőtálban maradt páclevet is. Mindkét oldalát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a hagymát. Megsózzuk és megborsozzuk. Amikor a hagyma is megpirult, hozzáadjuk a pritaminpaprikákat és a limelét.
Amikor a csirke átsült, hozzáöntjük a paradicsomos Alfredo-szószt, és összeforraljuk. Végül hozzáforgatjuk a tésztát, és megszórjuk parmezánnal.
A tésztát tányérba halmozzuk, és friss petrezselymmel díszítjük.
(A recept alapanyagai már nem biztos hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon!)
Megjegyzés
A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat. JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.