A tésztát kifőzzük bő, forrásban lévő sós vízben a csomagoláson megadott utasítás szerint. Ezután leszűrjük, lecsepegtetjük, és melegen tartjuk.
A tofut kockákra vágjuk, majd összeturmixoljuk a tejszínnel és a parmezánnal, egy kevés sóval és borssal ízesítjük.
Egy serpenyőben felorrósítjuk az olajat megpirítjuk rajta a felkockázott sonkát. A sonkához forgatjuk a lecsegepett tésztát, majd kikapcsoljuk a tűzhelyet az edény alatt. Végül hozzáöntjük a tésztához a tofus keveréket, és alaposan összeforgatjuk.
Friss fűszerekkel és egy kevés reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.
"A krémes carbonara spagettiről akkor sem kell lemondanod, ha nem fogyaszthatsz tojást! Durum tésztával készítve az inzulinrezisztensek étrendjébe is beilleszthető."
Egy adag: 745 kcal
(Iklódi Dóra, gasztroblogger)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.