A folyó víz alatt lesikált vagy meghámozott céklát és a megmosott vagy meghámozott almát a magház eltávolítása után apróra kockázzuk. A megtisztított hagymát és fokhagymát finomra vágjuk, majd egy kevés felhevített olívaolajon üvegesre pároljuk 2-3 perc alatt. Hozzáadjuk a céklát és az almát, felöntjük az almalével és az alaplével, megsózzuk, megborsozzuk, majd fedő alatt főzzük kb. 30 percig, amíg a cékla megpuhul.
Végül a levest levesszük a tűzről, és rövid hűtés után botmixerrel összeturmixoljuk az edényben. Kovászos parasztkenyérrel fogyasztjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.