A megtisztított édesköményt, valamint a meghámozott céklát feldaraboljuk, és mindkettőnek a zöldjét félretesszük a pestóhoz. A hagymát és a sárgarépát apróra kockázzuk. Egy zománcos öntöttvas vagy egy vastag aljú fazékban közepes hőfokon felforrósítjuk az olívaolajat. Beletesszük az édesköményt, a hagymát, valamint a répát, és 3-4 percig pároljuk. Hozzáadjuk a céklát, és további 4 percig pároljuk, vagy amíg hagyma barnulni kezd. Ezután az alaplével felöntve felforraljuk, és a zöldségeket lassúbb tűzön puhára főzzük kb. 20 perc alatt.
A levest rúdmixerrel krémes állagúra pürésítjük a félrehúzott edényben, majd közepes tűzön felmelegítjük. Végül a tejföllel gazdagítjuk, és a citromlével, továbbá sóval, borssal ízesítjük.
A pestóhoz a céklaleveleket késes aprítógépben pépesítjük kb. 1 ek édesköményzölddel, a pisztáciával, a petrezselyemmel és a citromlével. Apránként beledolgozzuk az olívaolajat, majd a sóval és a borssal fűszerezzük.
A levest adagonként mélytányérba vagy tálkákba merjük, és egy kevés pestóval díszítjük. A maradék pestót külön kínáljuk hozzá. Melegen fogyasztjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.