A lazacfilére facsarjuk a citromlevet, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni legalább egy fél órát, hogy az ízek kellően átjárják.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd meglocsoljuk egy evőkanál olívaolajjal, és ráhelyezzük a befűszerezett lazacfilét. Ezután meglocsoljuk a maradék olajjal. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten, kb. 175 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
A pesto készítésekor a fele mennyiségű olajhoz hozzadjuk a diót, a bazsalikomot, majd ízlés szerint a sót és a borsot, és elkezdjük botmixerrel pépesíteni. Közben apránként adagoluk hozzá annyi olajat, hogy egy krémes masszát kapjunk. Ezután összekeverjük a tejföllel, de arra figyeljünk nehogy túl híg legyen. Közben megkóstoljuk, és ha szükséges, utána ízesítünk.
Egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük a céklát, az almát és a sárgarépát, majd összekeverjük. A diót pár perc alatt megpörköljük a sütőben, majd kihűtjük, és apró darabokra törjük.
Az öntet hozzávalóit simára keverjük, ráöntjük a céklás keverékre, majd alaposan összeforgatjuk (tálalás előtt érdemes egy fél órát állni hagyni, és közben többször megforgatni). Tálalás előtt tányérra helyezzük a lazacszeletet, pestót kanalazunk rá, majd ízlés szerint mellérakjuk a dióval megszórt céklasalátát, és úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.