A craquelin, avagy a ropogós tészta hozzávalóit egynemű tésztává gyúrjuk, majd két sütőpapír között, kb. 0,5 mm vastagra nyújtjuk és betesszük a mélyhűtőbe.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tejet, a vajat, a sót és a cukrot egy edénybe öntjük és felforraljuk. Ezután levesszük a tűzről és ráöntjük a lisztre. Összedolgozzuk és visszatesszük a tűzre. Addig „reszteljük”, míg elválik az edény falától. Utána hozzáadjuk egyesével a tojásokat és alaposan kikeverjük. Ezt már kézi gép habverővel tesszük.
A tésztát habzsákba töltjük, és sütőpapírra, kb. 5 cm átmérőjű halmokat nyomunk belőle kellő távolságban egymástól. A ropogós tésztából a kinyomott tésztával megegyező nagyságú köröket szaggatunk pl. pogácsa szaggatóval, vagy egy pici pohárral és az égetett tészták tetejére tesszük mindegyiket. Sütőbe dugjuk és kb 30 perc alatt megsütjük. Ha készen vannak, kihűlés után az aljukon egy késsel, vagy habcső vékonyabb végével pici lyukakat kreálunk, ahol majd a tölteléket megtöltjük.
A krémhez a tejet feltesszük melegedni egy fazékban vajjal, csipet sóval. A sárgáját fehéredésig verjük a cukorral és utána kikeverjük a liszttel, keményítővel. Ha felforrt a tejes keverék, óvatosan ráöntjük a sárgájásra és folyamatosan keverjük közben. Majd az egészet visszaöntjük az edénybe és 1 percig forraljuk. Ízesítjük a kávéval, majd kihűtjük. Ha kihűlt, habzsák segítségével megtöltjük a kis hógolyókat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.