A tarját vékonyra klopfoljuk, a szétnyomott fokhagymával, és sóval jól bedörzsöljük, majd éjszakára hűtőbe tesszük.
A szalonnát egyforma szeletekre vágjuk, kakastaréj formájúra beirdaljuk, egy serpenyőben zsírjára sütjük. A zsírt külön edényben felfogjuk. A hagymát felaprítjuk.
A bepácolt tarjaszeleteket a kisült zsír kisebb részén megsütjük. Ezt megtehetjük lefóliázott tepsiben is (ha nagyobb mennyiséget készítünk, ezt a megoldást is javaslom).
A krumplit megtisztítjuk, kockákra vágjuk, sós vízben feltesszük főni. A közben megsült tarjaszeleteket papírtörlőre szedjük, a munka további részében pihentetjük őket.
Az előzőleg kisütött zsír nagyobbik részén, és a tarja szaftján, az apróra vágott hagymát megpirítjuk, enyhén megsózzuk, őrölt pirospaprikával megszórjuk ízlés szerint, majd a megfőtt, leszűrt, és szétnyomott, megtört krumplival, jól összeforgatjuk.
A serpenyőben, amiben előzőleg a szalonnát kisütöttük, nagyon kevés félretett zsíron a felkarikázott paprikát enyhén megsütjük, kicsit megsózzuk, majd kevés balzsamecettel megöntözzük. Kevés petrezselyemzölddel a sült paprikakarikákat megszórjuk. A hagymás tört krumplival, a sült szalonnával, valamint a sült paprikával tálaljuk a tarjaszeleteket.
Megjegyzés
Az étel komplett ebéd, az ismert cigánypecsenye enyhe átdolgozásával, mégis egyszerűén, a megszokottnál különlegesebb ízekkel kiegészítve.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.