A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Puncstorta  recept
Puncstorta
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Citromos-habos pite recept
recept
Rafinált

Citromos-habos pite

120 perc
10 adag
Átlagos
2016. 03. 18.

Elkészítés

  1. Egy előkészítő edénybe összeszitáljuk a lisztet, cukrot és sót, de használhatunk elektromos mixert vagy keverőlapátos háztartási robotgépet is. A feldarabolt vajat hozzátesszük, elkeverjük, amíg már csak apró vajdarabkák látszanak és a keverék egészének halvány sárga színe lesz.
  2. A vizet és a citromlevet összekeverjük, és tésztához adjuk, addig keverjük, míg a tészta teljesen összeáll. A tésztát korong alakúra formáljuk, frissentartó fóliába burkoljuk, és a nyújtás előtt hűtőszekrényben legalább 2 órán keresztül hűtjük. (A tésztát le lehet fagyasztani, így 3 hónapig tárolható.)
  3. A tésztát enyhén lisztezett felületen kerekre kinyújtjuk úgy, hogy a vastagsága kb. másfél centi legyen. Egy 22 cm átmérőjű pite sütőformát enyhén kilisztezünk. A tésztát a formába nyomkodjuk, és 30 percig hűtőszekrényben hűtjük.
  4. A sütőt 200°C-ra melegítjük. A pitetésztát alufóliával beborítjuk, tetejére szárazbabot, nyers rizst vagy erre a célra készült „pitenehezéket”helyezünk. A pitetésztát 20 percig ezzel a nehezékkel a tetején sütjük, ezután ezt az alufóliával együtt eltávolítjuk és további 8-10 percig sütjük a tésztát, míg itt-ott elkezd barnulni. Miután kivettük a sütőből, a tésztát azonnal átkenjük egy kevés tojásfehérjével. (Ettől omlós marad.) A sütő hőmérsékletét 160°C-ra csökkentjük.
  5. A töltelék elkészítéséhez egy közepes lábasban összekeverjük a cukrot és a kukoricalisztet, majd hozzáöntjük a vizet. A keveréket közepesen magas hőmérsékleten rotyogtatjuk és közben habverővel folymatosan kevergetjük. Addig főzzük, míg a keverék besűrűsödik és fényessé válik.
  6. A besűrűsödött keverékből egy bögrényit a tojássárgákra öntünk, majd keverés mellett visszaöntjük a lábosba és még egy percig keverjük. Ekkor hozzáöntjük a citromlevet és addig főzzük, míg a töltelék újra elkezd rotyogni. A lábost levesszük a tűzről, belekeverjük a vajat, a tölteléket gyorsan beleöntjük a lehűlt pitetésztába (a töltelék ekkor nagyon folyékonynak tűnhet, de amikor lehűl, megszilárdul). A töltelék tetejét frissentartó fóliával lefedjük, hogy megőrizze melegségét. Ekkor hozzáfogunk a hab elkészítéséhez.
  7. A tojásfehérjét és a borkövet mixerrel közepes fordulatszámon habosra verjük, majd hozzáadjuk a kristálycukrot és a porcukrot.
  8. A még forró citromos töltelékről levesszük a fólíát, és a hab felét kanalanként adagolva óvatosan a tetejére helyezzük. A habot egy késsel szétterítjük a tölteléken, úgy, hogy az a teljes felületet betakarja. A maradék habot ennek a tetejére adagoljuk, és a fa-spatulával a habot megemelgetve sok apró csúcsocskát formázunk. A pitét 20 percig sütjük 160°C-on, amíg a hab szépen megbarnul. A pitét szobahőmérsékletre hűtjük, majd hűtőszekrényben még legalább 4 órán keresztül továbbhűtjük.

    A Food Network tévécsatornán 2016. március 22-én kedden 16:00-kor indul az „Anna Olson: Sütés” c. sorozat. Az epizódok március 22. és 25. között 16:00-kor láthatók, majd hétköznaponként 10:00-kor és 17:00-kor május végéig. Briós, fánk, rétes, kuglóf, gyümölcs- és csokitorta, mind terítékre kerül, hogy a nézők elleshessék a sütés tudományát, és lenyűgözhessék családtagjaikat, ismerőseiket.

Recept értékelése

Ajánljuk még

Citromos álom
Recept
Egyszerű

Citromos álom

15 perc
|
12 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Húsvéti citromkrémes kocka
Recept
Egyszerű

Húsvéti citromkrémes kocka

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Magas-Tátra szelet
Recept
Bonyolult

Magas-Tátra szelet

40 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Bakacsók (kávéhabos sütemény)
Recept
Mester

Bakacsók (kávéhabos sütemény)

55 perc
|
4 adag
|
Költséges
Vass Lászlóné szerző profilképe

Vass Lászlóné

Citromos szelet a múltból
Recept
Rafinált

Citromos szelet a múltból

65 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Vass Lászlóné szerző profilképe

Vass Lászlóné

Mimóza szelet citromosan
Recept
Egyszerű

Mimóza szelet citromosan

55 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Vass Lászlóné szerző profilképe

Vass Lászlóné

Női szeszély Edit módra
Recept
Egyszerű

Női szeszély Edit módra

60 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Vass Lászlóné szerző profilképe

Vass Lászlóné

Rákóczi túrós - az eredeti recept!
Recept
Egyszerű

Rákóczi túrós - az eredeti recept!

105 perc
|
6 adag
|
Költséges
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Hasonló receptek

Egyszerű csokis keksz - liszt nélkül! recept
Recept
Egyszerű

Egyszerű csokis keksz - liszt nélkül!

30 perc
|
12 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Pekándiós vajas tortácska recept
Recept
Bonyolult

Pekándiós vajas tortácska

60 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Citromos pillecukor kocka recept
Recept
Mester

Citromos pillecukor kocka

45 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Kétrétegű almás pite recept
Recept
Bonyolult

Kétrétegű almás pite

60 perc
|
8 adag
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Rakott zöldbab tejföllel recept
Recept
Egyszerű

Rakott zöldbab tejföllel

75 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lákovicsné Kazi Jázmin szerző profilképe

Lákovicsné Kazi Jázmin

Mazsolás túrós muffin recept
Recept
Egyszerű

Mazsolás túrós muffin

45 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Rumbaba recept
Recept
Mester

Rumbaba

220 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Konfitált libacomb zsírjában sült krumplival recept
Recept
Bonyolult

Konfitált libacomb zsírjában sült krumplival

160 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Matcha teás tiramisu recept
Recept
Rafinált

Matcha teás tiramisu

60 perc
|
4 adag
|
Költséges
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Csirkepaprikás túrós tésztán sütve recept
Recept
Bonyolult

Csirkepaprikás túrós tésztán sütve

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Rákóczi-túrós pite recept
Recept
Mester

Rákóczi-túrós pite

120 perc
|
16 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sütőtökös tészta recept
Recept
Egyszerű

Sütőtökös tészta

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Négysajtos pizza recept
Recept
Egyszerű

Négysajtos pizza

75 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hagyományos lebbencsleves recept
Recept
Egyszerű

Hagyományos lebbencsleves

65 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Berencsi Dávid szerző profilképe

Berencsi Dávid

Villámgyors babfőzelék pirított kolbásszal recept
Recept
Egyszerű

Villámgyors babfőzelék pirított kolbásszal

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.