- Az alapréteg elkészítéséhez a sütőt 180° C-ra melegítjük. Egy négyzetes alakú, 20 centiméteres magasfalú tepsit enyhén kivajazunk és sütőpapírral kibélelünk, úgy hogy a papír befedje a tepsi oldalát. Egybeöntjük az alapréteg összetevőit és jól összekeverjük. A keveréket a tepsibe nyomkodjuk. 12 percig sütjük, és hagyjuk hűlni, amíg elkészítjük a citromos tölteléket.
- A töltelék elkészítéséhez a sütő hőmérsékletét 160° C-ra csökkentjük. A töltelék összetevőit habverővel összekeverjük, és a kihűlt alaprétegre öntjük. 20 percig sütjük, míg megszilárdul, de a közepe még remegős. Ezután hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd hűtőben legalább egy órát hűtjük.
- A pillecukorhab elkészítéséhez egy nagy előkészítő edényben 3 evőkanál hidegvízben feloldjuk a zselatinport és a tojásfehérjeport, majd egyelőre félretesszük.
- A maradék 2 evőkanál vizet, a cukrot és a kukoricaszirupot felforraljuk, majd fedő és keverés nélkül forrásban hagyjuk, míg hőmérséklete a süteményhőmérőn el nem éri a 115°C-ot. Fokozatosan a zselatinba öntjük a forró cukros szirupot, majd nagy sebességen addig keverjük, amíg tömege megháromszorozódik és kihűl (körülbelül 5 percig).
- A citromos kockákat kivesszük a hűtőszekrényből. A pillecukrot a töltelék tetejére kanalazzuk, majd elegyengetjük. Hűtjük, amíg megszilárdul.
- A pillecukor tetejét szakácsfáklyával enyhén megbarnítjuk. Utána ismét hűtjük, míg kész lesz a szeletelésre.
A citromos pillecukor kockák hűtve 3 napig tarthatók el.