Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Kétrétegű almás pite recept
recept
Bonyolult

Kétrétegű almás pite

60 perc
8 adag
2016. 03. 18.

Elkészítés

A tészta elkészítése:

  1. A lisztet, a cukrot és a sót összeöntjük. Hozzáadjuk az olajat és kézi tésztakeverővel, elektromos mixerrel vagy tészatakeverő lapáttal ellátott konyhai robotgéppel addig keverjük, míg a liszt állaga egyenletesen morzsásnak néz ki.
  2. Beleöntjük a kockákra vágott vajat. A tésztát addig keverjük, amíg nagyjából összeáll, de kisebb vajdarabkák még látszanak. A vizet és az ecetet (vagy a citromlevet) összekeverjük, és egy mozdulattal a lisztes keverékre öntjük, majd jól elkerverjük. A tésztából két korongot formázunk, frissentartó fóliával beborítjuk, és hűtöszekrényben legalább egy órán keresztül hűtjük.
  3. A tésztát sütés előtt hűtve 2 napig tárolhatjuk. Lefagyasztható, ebben az állapotban 3 hónapig tárolható.

A töltelék elkészítése :

  1. Az almátmeghámozzuk, nagon vékonyan felszeleteljük, és leöntjük a citromlével. A felét serpenyőben vagy lábasban, közepes lángon melegítjük, míg levet ereszt, és megpuhul, azaz körülbelül 10 percig. Lyukas kiszedővel kiemeljük az almaszeleteket a serpenyőböl, és a nyers almaszeletekkel összekeverjük, hogy lehűljön.
  2. Egy edényben összekeverjük a kristálycukrot, a barnacukrot, a fahéjat, a szegfűborsot és a szerecsendiót, majd amikor a keverék összeállt, az almaszeletekhez keverjük.

A tészta és a töltelék együtt:

  1. A nyújtás előtt 15-30 perccel elővesszük a tésztát a hűtőszekrényből. Liszttel meghintett felületen az első tésztakorongot kerekre nyújtjuk úgy, hogy a vastagsága ne legyen több, mint másfél centi. Egy 22 centi átmérőjű pitesütő formát kilisztezünk, a tésztával kibéleljük. A tészta alját zabpehellyel megszórjuk (ez majd segít felitatni a gyümölcsből kifolyó felesleges levet). Az almatölteléket a tésztakéregbe kanalazzuk, és a tetejére rakjuk a vajdarabkákat. A másik tésztakorongot az előzőhöz hasonlóan ugyanolyan vastagságúra kinyújtjuk, és az almák tetejére helyezzük.
  2. A tészta két rétegét összenyomkodjuk. Az összenyomott szélekbe ujjunkkal mélyedéseket nyomunk, hogy bordázott legyen. A tészta tetejét tojás-víz keverékkel megkenjük. Egy kevés cukrot fahéjjal összekeverünk és a pite tetejét ezzel megszórjuk. Ollóval a pite tetején nyílásokat nyitunk, hogy a gőz el tudjon szökni.
  3. A pitét sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, és 10 percig 200°C-on sütjük, majd a sütő hőmérsékletét 190°C-ra csökkentjük, és a pitét további 40-50 percig sütjük, míg a teteje aranybarna lesz, és a töltelék bugyog. A pitét szeletelés előtt legalább 2 órát hűlni hagyjuk.

    A Food Network tévécsatornán 2016. március 22-én kedden 16:00-kor indul az „Anna Olson: Sütés” c. sorozat. Az epizódok március 22. és 25. között 16:00-kor láthatók, majd hétköznaponként 10:00-kor és 17:00-kor május végéig. Briós, fánk, rétes, kuglóf, gyümölcs- és csokitorta, mind terítékre kerül, hogy a nézők elleshessék a sütés tudományát, és lenyűgözhessék családtagjaikat, ismerőseiket.

Recept értékelése

Ajánljuk még

Almáspite-falatkák
Recept
Egyszerű

Almáspite-falatkák

30 perc
|
10 adag
|
Olcsó
SÁNDOR ADRIENN szerző profilképe

SÁNDOR ADRIENN

Almás pite
Recept
Bonyolult

Almás pite

75 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Almás pite - a hagyományos recept
Recept
Mester

Almás pite - a hagyományos recept

60 perc
|
10 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Nagymama almás pitéje
Recept
Bonyolult

Nagymama almás pitéje

70 perc
|
20 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Almás pite (glutén-, tej-, és tojásmentes)
Recept
Egyszerű

Almás pite (glutén-, tej-, és tojásmentes)

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Gluténmentes Íz-Lik szerző profilképe

Gluténmentes Íz-Lik

Rácsos almás minipiték
Recept
Rafinált

Rácsos almás minipiték

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Pudingos almás-fahéjas pite
Recept
Bonyolult

Pudingos almás-fahéjas pite

75 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Lasztameri Zoltan szerző profilképe

Lasztameri Zoltan

Omlós almás pite tejfölösen
Recept
Egyszerű

Omlós almás pite tejfölösen

120 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Fordított almáspite újragondolva
Recept
Bonyolult

Fordított almáspite újragondolva

75 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Krecz Péter szerző profilképe

Krecz Péter

Hasonló receptek

Egyszerű csokis keksz - liszt nélkül! recept
Recept
Egyszerű

Egyszerű csokis keksz - liszt nélkül!

30 perc
|
12 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Pekándiós vajas tortácska recept
Recept
Bonyolult

Pekándiós vajas tortácska

60 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Citromos pillecukor kocka recept
Recept
Mester

Citromos pillecukor kocka

45 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Citromos-habos pite recept
Recept
Rafinált

Citromos-habos pite

120 perc
|
10 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes) recept
Recept
Bonyolult

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes)

90 perc
|
0 adag
|
Költséges
Gluténmentes Íz-Lik szerző profilképe

Gluténmentes Íz-Lik

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti recept
Recept
Bonyolult

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti

45 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Recept
Mester

Diós és mákos bejgli egyszerűen

85 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Tündi konyha szerző profilképe

Tündi konyha

Néró teasütemény recept
Recept
Egyszerű

Néró teasütemény

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó recept
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Klasszikus kocsonya recept
Recept
Mester

Klasszikus kocsonya

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Epres-tejfölös süti recept
Recept
Egyszerű

Epres-tejfölös süti

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Zsebes karaj recept
Recept
Egyszerű

Zsebes karaj

180 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Buzás Péter szerző profilképe

Buzás Péter

Tejszínes fokhagymakrémleves  recept
Recept
Egyszerű

Tejszínes fokhagymakrémleves

25 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Citromos kevert süti recept
Recept
Egyszerű

Citromos kevert süti

65 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Krémes gombás csirke recept
Recept
Egyszerű

Krémes gombás csirke

30 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Krémes spenótfőzelék recept
Recept
Egyszerű

Krémes spenótfőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.