Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Puncstorta  recept
Puncstorta
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Kétrétegű almás pite recept
recept
Bonyolult

Kétrétegű almás pite

60 perc
8 adag
2016. 03. 18.

Elkészítés

A tészta elkészítése:

  1. A lisztet, a cukrot és a sót összeöntjük. Hozzáadjuk az olajat és kézi tésztakeverővel, elektromos mixerrel vagy tészatakeverő lapáttal ellátott konyhai robotgéppel addig keverjük, míg a liszt állaga egyenletesen morzsásnak néz ki.
  2. Beleöntjük a kockákra vágott vajat. A tésztát addig keverjük, amíg nagyjából összeáll, de kisebb vajdarabkák még látszanak. A vizet és az ecetet (vagy a citromlevet) összekeverjük, és egy mozdulattal a lisztes keverékre öntjük, majd jól elkerverjük. A tésztából két korongot formázunk, frissentartó fóliával beborítjuk, és hűtöszekrényben legalább egy órán keresztül hűtjük.
  3. A tésztát sütés előtt hűtve 2 napig tárolhatjuk. Lefagyasztható, ebben az állapotban 3 hónapig tárolható.

A töltelék elkészítése :

  1. Az almátmeghámozzuk, nagon vékonyan felszeleteljük, és leöntjük a citromlével. A felét serpenyőben vagy lábasban, közepes lángon melegítjük, míg levet ereszt, és megpuhul, azaz körülbelül 10 percig. Lyukas kiszedővel kiemeljük az almaszeleteket a serpenyőböl, és a nyers almaszeletekkel összekeverjük, hogy lehűljön.
  2. Egy edényben összekeverjük a kristálycukrot, a barnacukrot, a fahéjat, a szegfűborsot és a szerecsendiót, majd amikor a keverék összeállt, az almaszeletekhez keverjük.

A tészta és a töltelék együtt:

  1. A nyújtás előtt 15-30 perccel elővesszük a tésztát a hűtőszekrényből. Liszttel meghintett felületen az első tésztakorongot kerekre nyújtjuk úgy, hogy a vastagsága ne legyen több, mint másfél centi. Egy 22 centi átmérőjű pitesütő formát kilisztezünk, a tésztával kibéleljük. A tészta alját zabpehellyel megszórjuk (ez majd segít felitatni a gyümölcsből kifolyó felesleges levet). Az almatölteléket a tésztakéregbe kanalazzuk, és a tetejére rakjuk a vajdarabkákat. A másik tésztakorongot az előzőhöz hasonlóan ugyanolyan vastagságúra kinyújtjuk, és az almák tetejére helyezzük.
  2. A tészta két rétegét összenyomkodjuk. Az összenyomott szélekbe ujjunkkal mélyedéseket nyomunk, hogy bordázott legyen. A tészta tetejét tojás-víz keverékkel megkenjük. Egy kevés cukrot fahéjjal összekeverünk és a pite tetejét ezzel megszórjuk. Ollóval a pite tetején nyílásokat nyitunk, hogy a gőz el tudjon szökni.
  3. A pitét sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, és 10 percig 200°C-on sütjük, majd a sütő hőmérsékletét 190°C-ra csökkentjük, és a pitét további 40-50 percig sütjük, míg a teteje aranybarna lesz, és a töltelék bugyog. A pitét szeletelés előtt legalább 2 órát hűlni hagyjuk.

    A Food Network tévécsatornán 2016. március 22-én kedden 16:00-kor indul az „Anna Olson: Sütés” c. sorozat. Az epizódok március 22. és 25. között 16:00-kor láthatók, majd hétköznaponként 10:00-kor és 17:00-kor május végéig. Briós, fánk, rétes, kuglóf, gyümölcs- és csokitorta, mind terítékre kerül, hogy a nézők elleshessék a sütés tudományát, és lenyűgözhessék családtagjaikat, ismerőseiket.

Recept értékelése

Ajánljuk még

Almáspite-falatkák
Recept
Egyszerű

Almáspite-falatkák

30 perc
|
10 adag
|
Olcsó
SÁNDOR ADRIENN szerző profilképe

SÁNDOR ADRIENN

Almás pite
Recept
Bonyolult

Almás pite

75 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Almás pite - a hagyományos recept
Recept
Mester

Almás pite - a hagyományos recept

60 perc
|
10 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Nagymama almás pitéje
Recept
Bonyolult

Nagymama almás pitéje

70 perc
|
20 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Almás pite (glutén-, tej-, és tojásmentes)
Recept
Egyszerű

Almás pite (glutén-, tej-, és tojásmentes)

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Gluténmentes Íz-Lik szerző profilképe

Gluténmentes Íz-Lik

Rácsos almás minipiték
Recept
Rafinált

Rácsos almás minipiték

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Pudingos almás-fahéjas pite
Recept
Bonyolult

Pudingos almás-fahéjas pite

75 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Lasztameri Zoltan szerző profilképe

Lasztameri Zoltan

Omlós almás pite tejfölösen
Recept
Egyszerű

Omlós almás pite tejfölösen

120 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Fordított almáspite újragondolva
Recept
Bonyolult

Fordított almáspite újragondolva

75 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Krecz Péter szerző profilképe

Krecz Péter

Hasonló receptek

Egyszerű csokis keksz - liszt nélkül! recept
Recept
Egyszerű

Egyszerű csokis keksz - liszt nélkül!

30 perc
|
12 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Pekándiós vajas tortácska recept
Recept
Bonyolult

Pekándiós vajas tortácska

60 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Citromos pillecukor kocka recept
Recept
Mester

Citromos pillecukor kocka

45 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Citromos-habos pite recept
Recept
Rafinált

Citromos-habos pite

120 perc
|
10 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Rakott zöldbab tejföllel recept
Recept
Egyszerű

Rakott zöldbab tejföllel

75 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lákovicsné Kazi Jázmin szerző profilképe

Lákovicsné Kazi Jázmin

Mazsolás túrós muffin recept
Recept
Egyszerű

Mazsolás túrós muffin

45 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Rumbaba recept
Recept
Mester

Rumbaba

220 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Konfitált libacomb zsírjában sült krumplival recept
Recept
Bonyolult

Konfitált libacomb zsírjában sült krumplival

160 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Matcha teás tiramisu recept
Recept
Rafinált

Matcha teás tiramisu

60 perc
|
4 adag
|
Költséges
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Csirkepaprikás túrós tésztán sütve recept
Recept
Bonyolult

Csirkepaprikás túrós tésztán sütve

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Rákóczi-túrós pite recept
Recept
Mester

Rákóczi-túrós pite

120 perc
|
16 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sütőtökös tészta recept
Recept
Egyszerű

Sütőtökös tészta

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Négysajtos pizza recept
Recept
Egyszerű

Négysajtos pizza

75 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hagyományos lebbencsleves recept
Recept
Egyszerű

Hagyományos lebbencsleves

65 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Berencsi Dávid szerző profilképe

Berencsi Dávid

Villámgyors babfőzelék pirított kolbásszal recept
Recept
Egyszerű

Villámgyors babfőzelék pirított kolbásszal

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.