A lisztet tálba szitáljuk, elkverjük benne a porcukrot, a sütőport, a zsírt és a tojást, jól összegyúrjuk majd apránként hozzáadjuk a tejfölt. Rugalmas, könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk.
A tésztát 4 cipóra osztjuk. 25×39 cm-es méretűre nyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsiben 2 lapot sütünk meg egymás után, kb. 10-12 perc alatt (180 fokon).
A másik 2 cipót is kisodorjuk, az egyiket lekvárral megkenjük, a másik lapot rátesszük, és ezt így együtt megsütjük.
A krémet elkészítjük. A lisztet a tejjel és a cukorral simára keverjük, majd sűrű péppé főzzük, kihűtjük. A kihűlt főzött krémhez hozzákeverjük a szobahőmérsékletű margarint, a reszelt citrom héját és levét, és jól kihabosítjuk.
A kihűlt süteményt betöltjük: az egyik sima lapra rákenjük a krém felét, erre helyezzük a lekváros lapot, amit megkenünk a maradék krémmel, végül rátesszük a másik sima lapot. Pár órát állni hagyjuk hűtőben, legjobb, ha egész éjszakát.
Tálalás előtt porcukorral megszórjuk. A süteményt tetszés szerint szeleteljük.
Megjegyzés
Olcsó sütemény! Anyósom receptárában találtam, a mi lakodalmunkban is volt ez a finom, olcsó sütemény. Lakodalmas sütemény néven volt írva a neve.
A receptet és a fotót Ditti56 küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.