A tojásokat a cukorral habosra keverjük (ez kb. 7 perc), majd hozzákeverjük a kávét.
A lisztet, a diót, a sütőport összekeverjük, és a fenti masszába forgatjuk egy fakanállal.
A tésztát egy 20x30 centis, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd 175 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, tűpróba szükséges!
A kávét, a lisztet, a cukrokat egy lábasba tesszük. Simára kikeverjük és sűrűre felfőzzük. Kihűtjük, majd a vajjal habosra keverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, két evőkanállal a krémbe keverünk belőle. A kihűlt sütemény tetejére kenjük a kávés krémet, és szépen elsimítjuk. 2 evőkanállal félreteszünk a díszítéshez.
A krémre kerül a tejszínhab. Megszórjuk csoki lapocskákkal, és pár órára a hűtőbe tesszük.
Felszeleteljük, a sütemény közepére egy kis krémet nyomunk a félretett krémből és csokival bevont kávé szemekkel díszítjük.
Megjegyzés
Nagyon finom ünnepi sütemény, ajánlom az elkészítését.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.