A friss gyömbérgyökeret megtisztítjuk és felaprítjuk. A vizet felforraljuk, majd lassú tűzön 10 percig főzzük benne a gyömbért. Leszűrjük, majd langyosra hűtjük.
Ízlés szerint néhány kanál mézzel és a citrom kifacsart levével ízesítjük.
Megjegyzés
A gyömbérteát már sok ezer éve használják gyógyításban, mert erős tisztító hatású, és segít a szervezetnek megszabadulni a lerakódott méreganyagoktól, és erősíti az immunrendszert. Az őszi- téli időszakban az egyik legjobb a megfázás megelőzésére és gyógyítására. Segít a légutakat felszabadítani és csökkenti a tüneteket. A gyömbértea gyulladáscsökkentő, görcsoldó és fájdalomcsillapító hatással is rendelkezik. Továbbá segít az ízületi és izomfájdalmak esetén is. Javítja az emésztést, jótékony a hányingernél, puffadásnál és javítja az étvágyat is. Jó tanács: a mézet soha ne tedd a tűzforró teába, mert méreganyagot ("ama"-t) termel, mindig várd meg amíg visszahűl.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.