Először kivajazunk egy kerek pitesütőt, kiszórjuk egy kevés liszttel. A puha vajat a cukorral, a vaníliával és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük, majd egyenként eldolgozzuk benne a tojásokat. Mindhárom tojással habosra verjük a masszát, majd hozzáadjuk a citromlevet is, végül pedig a sütőporral elkevert lisztet.
A kész masszát beleterítjük az előkészített formába, majd a tetejét sűrűn kirakjuk a megmosott és lecsepegtetett szederszemekkel, és egyenletesen meghintjük a tetejét porcukorral.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük. Amíg sül, a tetejére szórt porcukor finoman rákaramellizálódik, ettől még finomabb lesz a végeredmény. Tálaláskor friss mentalevelekkel díszítjük, kevés szederlekvárral és friss szederszemekkel kínáljuk.
Megjegyzés
Ez az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb gyümölcsös sütemény, amit csak kívánhatunk. Amellett, hogy nagyon finom, nagy előnye, hogy változatosan készíthetjük többféle gyümölcsből különböző fűszerezéssel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.