A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A lisztet tálban elvegyítjük a sütőporral, a vaníliás cukorral, a kókuszreszelékkel és egy nagy csipet sóval. Egy másik tálban a vajat és a cukrot robotgép habverőjével habosra keverjük kb. 5 perc alatt. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd a legmagasabb fokozaton keverjük további kb. 2 percig. Végül hozzáadjuk a kókuszkrémlikőrt.
A forró vízzel lemosott citromokat szárazra töröljük. Az egyikről a héját lereszeljük vagy vékony csíkokban lehúzzuk, és finomra aprítjuk. Ezután mindkettőt félbevágjuk és kifacsarjuk.
A lisztes elegyet 2 ek citromlével együtt a vajas masszához adjuk. A legmagasabb fokozaton további 1 percig keverjük, majd beleforgatjuk a citromhéjat.
Egy 30 x 10 cm-es doboz formát alaposan kivajazunk. Belesimítjuk a tésztát, és az előmelegített sütőben, alulról a 2. sínen aranybarnára sütjük 50-60 perc alatt. A formában késsel meglazítjuk, óvatosan rácsra borítjuk, és hűlni hagyjuk.
A porcukrot a maradék 4-5 ek citromlével simára keverjük. A cukormázt a kihűlt süteményre csorgatjuk, spatulával vagy széles pengéjű késsel elsimítjuk, és száradni hagyjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.