A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd átszitáljuk. A darált diót összekeverjük a reszelt citromhéjjal, és az őrölt fahéjjal. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, és a vaníliás cukorral. Ezután állandó keverés mellett, egyesével hozzáadjuk az egész tojásokat, és külön-külön mindegyikkel alaposan összekeverjük.
Ezután állandó keverés mellett hozzáadjuk a joghurtot, majd először kanalazzuk hozzá a diós keveréket, végül pedig a sütőporos lisztet. Addig keverjük (1-2 perc), hogy egy sima masszát kapjunk. Egy 22x32 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd kanalazzuk bele a masszát, és egyenletesen simítsuk el a tetejét.
A mascarponéhoz hozzáadjuk a porcukrot és az egész tojást, majd összekeverjük, de figyeljünk, nehogy túl folyós legyen (én fakanállal csak nagyjából kevertem össze, így nem lett folyós).
Ezután a mascarponés keveréket kisebb halmokban rákanalazzuk a tesiben lévő tészta tetejére, végül megszórjuk a kimagozott cseresznyével.
Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten kb. 60 percig, tűpróbáig sütjük. Amikor a teteje barnulni kezd, takarjuk le fóliával vagy sütőpapírral, és úgy süssük tovább, nehogy megégjen. (Légkeverésnél 150 fokon, 50 percig sütöttem, és kb. a sütési idő felénél takartam le fóliával.)
A sütőből kivéve pár percig a tepsiben hűlni hagyjuk, majd a sütőpapírral együtt átemeljük egy rácsra, és szeletelés előtt, teljesen kihűtjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.