- A lisztben elvegyítjük a sütőport és a lereszelt citromhéjat. Egy másik edényben a lágy vajat kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorralés atojással, majd hozzáadva a tejet addig kevergetjük, amíg a cukorszemcsék teljesen elolvadnak. Csomómentesen belekeverjük a lisztet, majd beleforgatjuk a diódarabokat is.
- A cseresznyét kimagozzuk, és enyhén megszórjuk porcukorral. A muffinsütőt vajjal kikenjük, és két kanál segítségével kevés diós tésztát teszünk mindegyikbe. Mindegyik közepébe 2-3 szem cukrozott cseresznyét teszünk, és tésztamasszát kanalazunk rájuk.
- A 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül 20 perc alatt készre sütjük, még forrón megszórjuk ízlés szerint fahéjjal.
- A maradék cukros cseresznyét összeturmixoljuk, és kis tálkába téve a kisütött muffinok mellé kínáljuk.
CSOKIS MUFFIN FRISS EPERREL ÉS TEJSZÍNNEL >>>