A mazsolát megmossuk, és beáztatjuk egy kevés vízbe. A tésztához az élesztőt felfuttatjuk 1 dl meleg tejben, 1 tk cukorral és 1 tk liszttel. Az átszitált lisztet elvegyítjük a sóval és a cukorral, majd összedolgozzuk az olvasztott vajjal, a tojásokkal és a reszelt citromhéjjal. Kis adagokban hozzáadjuk a maradék langyos tejet, végül összegyúrjuk a megkelt élesztővel. A tésztát egy kivajazott tálba tesszük, lefedjük tiszta konyharuhával, és meleg helyen hagyjuk megkelni kb. 30 perc alatt.
A töltelékekhez felmelegítjük a tejet a cukorral, majd a felét a darált mákhoz keverjük, a másik felét pedig a darált dióhoz. A kétféle töltelékhez adunk 1/2-1/2 tasak vaníliás cukrot.
A megkelt tésztát három részre osztjuk, és lisztezett felületen egyenként téglalap alakúra nyújtjuk. Az egyiken eloszlatjuk a diós tölteléket, a másikon a mákosat, a harmadikra pedig rá szórjuk a lecsepegtetett mazsolát. Mindegyiket feltekerjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Villával felvert tojással megkenjük a tésztarudakat, majd összefonjuk őket. A kalácsot sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és kb. 30 perc alatt megsütjük. Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni, majd porcukorral meghintve, felszeletelve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.