A lisztet összekeverjük a sütőporral és egy csipet sóval, majd beleszitáljuk egy tálba. Hozzáadjuk a hideg zsírt (vagy vajat) és az ujjbegyünkkel összemorzsoljuk. Amikor már kellően morzsalékos, hozzákeverjük a porcukrot, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát.
A tésztának lecsippentjük az 1/3-ad részét, és a hűtőbe tesszük. A maradék tésztát enyhén lisztezett felületen piteforma nagyságúra nyújtjuk ki, majd kibéleljük vele a formát.
A cseresznyét kimagozzuk, majd alaposan lecsepegtetjük. Összekeverjük a barna cukorral és egy csomag vaníliás cukorral. A babapiskótát ledaráljuk, majd összekeverjük a darált dióval, az őrölt fahéjjal, és a másik csomag vaníliás cukorral.
A piteformában lévő tésztára egyenletesen rászórjuk a diós keveréket, majd rákanalazzuk a cukrozott cseresznyét.
Kivesszük a hűtőből a félretett tésztát, majd enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk. Csíkokra vágjuk, és berácsozzuk vele a pite tetejét.
Előmelegített sütőbe toljuk, és közepes hőmérsékleten 40-45 perc alatt készre sütjük (légkeveréses sütőben 150 fokon, 40 percig).
Amikor elkészült, félretesszük, és hagyjuk hűlni. Vaníliafagyival tálaljuk.
Megjegyzés
Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a pitét porcukorral, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk. Én vanília fagyival tálaltam a még kissé langyos pitét, és nagyon jól összeillettek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.