A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, és kisebb vékony szeletekre vágjuk. Sóval, borssal, szárnyas fűszerkeverékkel befűszerezzük.
A corn flakest egy műanyag tálba öntjük és összetörjük úgy, hogy még ép darabok is maradjanak benne. A lisztet egy lapos tányérba öntjük, a tojásokat mély tányérban felverjük. A húst először a lisztbe, majd a tojásba, végül a corn flakesbe forgatjuk. A corn flakes kérget nyomjuk kézzel is a húsra, hogy minél több ragadjon rá.
Serpenyőben az olajat középme legre (ha túl forró az olaj, akkor a hús nyers marad, a corn flakes pedig megég a tetején) hevítjük, majd a hús mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.
Megjegyzés
Ez a csirkés étel kisfiam egyik kedvence. Nála a corn flakes a reggelik elengedhetetlen kelléke, viszont húst keveset eszik. Éppen ezért volt nagy öröm számomra, mikor egy közeli étterem étlapján láttam ezt a párosítást, és miután megrendeltem neki, az utolsó morzsáig minden elfogyott. Azóta gyakran készítem el itthon én is. :) A recept oldala: http://sylvia-gasztro-angyal.blogspot.hu/2014/04/cornflakes-csirke.html
A receptet és a fotót Szilviamalmos küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.