Olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, rátesszük a cikkekre vágott paprikát és paradicsomot, megszórjuk a fűszerpaprikával, és hozzáadjuk a megmosott és felkockázott húst, majd fehéredésig dinszteljük.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a köményt, beletesszük a szárított lestyánt és felengedjük vízzel. Amikor felforrt a levest, hozzáadjuk a megtisztított és karikára vágott zöldséget: a sárgarépát, a petrezselymet, a zellert, a krumplit és a szárított vargányát. Kis lángon, gyöngyözve főzzük.
A tojást, a lisztet és a búzadarát összekeverjük, és nokedlitésztát szaggatunk belőle a forrában lévő levesbe, és még pár percig tovább főzzük. Ha feljönnek a leves tetejére a galuskák, kész. Forrón tálaljuk, lehet mellé csípős paprikát kínálni. Jó étvágyat kívánok!
Megjegyzés
A gulyás külföldön is az egyik legnépszerűbb magyar eredetű étel. Legtöbbször marhahúsból készítem,de érdemes csirkével is kipróbálni,mert nagyon finom,ízletes és gyorsan elkészíthető.
Tipp: Lehet szemes babbal is készíteni. A szárított lestyán finom ízt ad,régebben vegeta növénynek is hívták.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.