A sütőtököt kisebb kockákra vágjuk, majd pár perc alatt félpuhára főzzük. Ezután leszűrjük, és lehűtjük. A harcsafilét szintén kisebb kockákra vágjuk, majd ízlés szerint megszórjuk a hal-fűszerkeverékkel, megsózzuk, és ráfacsarjuk a citromlevet. Ezután alaposan összeforgatjuk, majd legalább fél órát állni hagyjuk, hogy az ízek jól átjárják.
Közben elkészítjük a besamelmártást. Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet, és világos zsemleszínűre pirítjuk. Ezután levesszük a tűzről, majd hozzákeverjük az előzőleg felmelegített tejet. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk szerecsendióval, és simára keverjük. Ezután visszateeszük a tűzre, és kézi habverővel kevergetve sűrűre, csomómentesre főzzük. Végül hozzákeverjük a reszelt sajtot, majd levesszük a tűzről.
Egy sütőtálat (vagy kisebb tepsit) vékonyan kikenünk vajjal, majd belekanalazunk néhány kanál besamelt. Egy tálba tesszük a halat, és hozzáadjuk a kihűlt sütőtököt, majd ráöntjük a maradék mártást. Ezután óvatosan összeforgatjuk, majd a formában lévő mártás tetejére öntjük. Végül ráreszeljük a maradék sajtot. Előmelegített sütőbe toljuk, majd közepes hőmérsékleten (kb. 170-180 fokon) 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük. A sütőből kivéve tálalás előtt egy kicsit hűlni hagyjuk.
Megjegyzés
A harcsa és a sütőtök remek párost alkotnak, ínyenceknek csakis ajánlani tudom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.