Hideg vízzel felengedve 10 perc alatt keményre főzzük a tojásokat, majd megpucoljuk és felkarikázzuk. Közben enyhén sós vízben 3-5 perc alatt megfőzzük a brokkolit, majd leszűrjük.
A besamelhez felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, és világosra pirítjuk. Megsózzuk és szerecsendióval ízesítjük, majd óvatosan felöntjük a tejjel és simára keverjük. Besűrítjük, 3 percig kevergetve forraljuk, de nem annyira, hogy megálljon benne a kanál. Lehúzzuk a tűzről, és óvatosan hozzákeverjük a tejfölt.
Egy kb. 1,5 literes hőálló kerámiatálat vékonyan kivajazunk. Az aljára tesszük a brokkolit, majd a tojásszeleteket, végül leöntjük a besamelmártással. A végén a tetejére reszeljük a sajtot. 220 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük, amíg a sajt ráolvad.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.