A tésztát sós vízben, a csomagoláson feltüntetettek szerint kifőzzük, majd hideg vízzel átöblítjük.
A cukkinit mosás után szárazra töröljük, hámozás nélkül vékony karikákra vágjuk, majd a gombát is feldaraboljuk.
Egy mélyebb serpenyőben, esetleg wokban felmelegítjük az olajat, majd a vékony karikákra vágott hagymát beleöntjük és megpirítjuk.
Hozzáadjuk a gombát és a cukkinit is, aztán óvatosan összekeverjük. Fedő alatt addig pároljuk, amíg össze nem esnek kicsit a zöldségek. Ez nagyjából 10-15 percet jelent, de az sem baj, ha 20-25 percig tart.
Párolás közben sózzuk, borsozzuk a zöldségeket, majd óvatosan megkeverjük. Végül ha úgy látjuk, hogy kellően megpuhultak, a tésztát is hozzáöntjük, majd szépen összekeverjük.
Nézd meg videón, hogyan készül a cukkinis gombás tészta
Megjegyzés
Ha egy picit szószosabbra szeretnéd készíteni, 2-2,5 dl tejszínt is tehetsz bele a tészta hozzáadása előtt. Ebben az esetben érdemes majd picit összerottyantani a zöldségekkel, a tészta csak ezután keverjük el. A karakteresebb fűszerek kedvelői egy kevés curryvel is kiegészíthetik.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.