Kifőzzük a tésztát forrásban lévő sós vízben a csomagolásán olvasható útmutatás szerint. Ha elkészültünk vele, leszűrjük és lecsepegtetjük. A megmosott cukkinit és az aszalt paradicsomot felkockázzuk.
Egy serpenyőben a felhevített olajon a cukkinit néhány percig sütjük, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a balzsamecetet. Néhány percig pároljuk, azután levesszük a tűzről, és hagyjuk hűlni.
Az öntethez egy tálban simára keverjük a joghurtot a majonézzel és a cukorral, valamint ízlés szerint sóval és borssal. A megmosott, megszárogatott bazsalikomról lecsipkedjük a leveleket, aztán félreteszünk néhányat. A maradékot durvára aprítjuk, és a joghurtos-majonézes öntetbe keverjük.
Beleforgatjuk az öntetbe a tésztát a paradicsomos cukkinivel együtt, majd sózzuk, borsozzuk. A tésztasalátát a félretett bazsalikomlevelekkel tálaljuk.
Nézd meg videón is, hogyan készül a cukkinis tésztasaláta joghurtos öntettel:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.