Vajon, kis lángon megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Néhány perc után hozzáadjuk a gurulós cukorborsót, 4-5 percig puhítjuk a hagymával együtt, aztán felöntjük vízzel, forraljuk 5 percig, közben hozzáadjuk a sót, borsot, cukrot. Utolsó mozzanatként a tejszínt tesszük bele.
Amikor felforrt, levesszük a tűzről. Poharas turmixban vagy botmixerrel hosszú ideig keverjük, míg el nem éri a selymes állagot. Ha nincs kéznél mixer, akkor hagyományos levesszűrőn átszűrve is megkapjuk ugyanezt az állagot. A hüvelyes cukorborsót kevés vajon szintén megdinszteljük egy csipet sóval egy két perc alatt. Ez kerül majd főzelékünk tetejére finom, roppanós díszként.
Enyhén megsózzuk a csirkemellet, folpackban gömbölyűre formázzuk, utána zárható zacskóba helyezzük. Egy forralóba felteszünk vizet, amit forráspontig melegítünk, aztán belehelyezzük a zacskóban lévő csirkemellet. 25 percig hagyjuk a vízben, így omlós lesz, de nem veszít tápanyagaiból.
A húsunkat ezután pankómorzsába bepanírozzuk, kevés zsiradékon megsütjük és mehet is a cukorborsó főzelékre. Díszíthetjük eteces vízbe áztatott medvehagymavirággal, de ha nincs kéznél, akkor egy kis vajon dinsztelt fokhagymával lehet teljessé tenni az ízvilágát.
Kun Péter a videóban eteces vízbe áztatott medvehagymavirággal díszítette, de ha ez épp nincs, akkor egy kis vajon dinsztelt fokhagymával lehet teljessé tenni az ízvilágát - Recept: Kun Péter mesterszakács, Hosszú Tányér gourmet-ház, Hosszúhetény
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.