A tojásokat felverjük a cukorral, majd miközben tovább verjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a tejet, a rumot és a citromhéjat.
A kockacukrot aranybarnára karamellizáljuk. A forró karamellel leöblítjük a puding- vagy kuglófformát, és beleöntjük a tojásos keveréket.
Egy nagy lábosban vagy mély tepsiben annyi vizet forralunk, hogy a belehelyezett forma több mint a feléig érjen. A pudingot a gyöngyöző vízfürdőben hagyjuk 45 percig szilárdulni, majd az előmelegített sütőben további kb. 15 percig gőzöljük. A vízfürdőből kiemelve hűlni hagyjuk, végül tányérra borítjuk.
Megjegyzés
Recept és képek: Horváth Mira, főmunkatárs, Horvát Idegenforgalmi Közösség, www.croatia.hr
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.