A cukkinit megmossuk. A hagymát és a zellert megtisztítjuk, apróra vágjuk. A paradicsomkonzervet leszűrjük, levét félretesszük, a húsát villával összetörjük. A mentát megmossuk, néhány levelét félretesszük a díszítéshez, a többit apróra vágjuk.
Sóval ízesített vizet forralunk, és a cukkinit 3-4 percig főzzük. Kivesszük, hagyjuk kihűlni, leszárítjuk. A rizst sós vízben 15 perc alatt puhára főzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. A mentát a rizshez keverjük. 2 kávéskanál olajat felforrósítunk, a hagymát világosra pirítjuk benne. Hozzáadjuk a darált húst, a zellert, és kevés vízzel a húst puhára pároljuk. Megsózzuk, megborsozzuk. A töltelékhez a rizst és a húst jól összedolgozzuk. A cukkinik végeit levágjuk, húsát hosszú, éles, de nem hegyes késsel kivájjuk, úgy, hogy a zöldség fala ne sérüljön meg. Megtöltjük a töltelékkel. 1 kávéskanál olajjal kikent tűzálló tálba helyezzük.
A sütőt 180 °C-ra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A maradék olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk. Hozzátesszük a paradicsom levét (ha kevés, kiegészítjük langyos vízzel, hogy kb. 1 dl legyen), és a cukkinire öntjük. Az előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük, a mentalevelekkel díszítve frissen tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.