Főzzük meg a nagy kagylótésztát forró, sós vízben, majd szűrjük le, és óvatosan forgassuk össze az olívaolajjal.
Pároljuk meg az olajon a felkarikázott póréhagymát és a felaprított paprikát, majd adjuk hozzá a darált sertéshúst, és pirítsuk meg. Szórjuk rá a lisztet, és engedjük fel a zöldségalaplével. Ízlés szerint sózzuk meg, és főzzük közepes hőfokon addig, amíg besűrűsödik.
Közben a paradicsomszószhoz pürésítsünk 3 gerezd fokhagymát 2 marék friss bazsalikommal és 3 ek olívaolajjal.
A tésztát töltsük meg a húsos keverékkel, és tegyük kiolajozott tűzálló edénybe. Lefedve süssük 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig. Ezután locsoljuk meg a paradicsom szósszal és szórjuk meg a reszelt parmezánnal, majd süssük tovább fedő nélkül, amíg megpirul.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.