A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd kinyújtjuk 3 mm vastagra, és beletesszük egy sütőpapírral bélelt 20×30 cm-es tepsibe. Villával kissé megszurkáljuk, majd 200 fokos, előmelegített sütőben 5 percig elősütjük. Hagyjuk kihűlni a tésztát, és közben elkészítjük a tölteléket.
A töltelékhez a diót elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet, összekeverjük a keksszel, a kakaóval, a vanília aromával és a reszelt citrom héjjal.
A piskótához a 2 tojás sárgáját 2 ek cukorral fehéredésig keverjük. A fehérjét pici sóval keményre verjük, és a tojássárgájához adjuk óvatosan a 2 kanál liszttel együtt.
A kihűlt linzert megkenjük lekvárral. Egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket, majd elterítjük a tetején a piskótát. Előmelegített sütőben 170 fokon (alsó-felső sütés) kb. 20 percig sütjük, amíg szép aranysárga nem lesz a piskóta. Kihűlés után szeleteljük, porcukorral megszórjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.