A konyhakész halat kívül-belül sózzuk, beírdaljuk és állni hagyjuk kb. 20-30 percig. Hasüregét megtöltjük a zöldfüszer csokorral és hústűvel vagy fogvájóval megtűzzük. Gerincét a farok résznél és fejénél megroppantva formára igazítjuk, fogvájóval rögzitjük.
A halat megforgatjuk a paprikás-zsemlemorzsás lisztben. Wokban olajat hevítünk, a halat beleállítjuk és a forróolajjal állandóan locsolva megsütjük.
Citromkarikával díszítve és körettel szervírozzuk. Díszíthetjük a tálat medvehagyma levéllel, petrezselyemzölddel, kaporral is.
Megjegyzés
A hal méretének megfelelően alufóliából készítsünk hengert, amit a hasüregbe teszünk /a zöldfüszereket bennhagyva/ Így sütve megtartja formáját, a serpenyőben sem dől el.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.