A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, és kikaparjuk a belsejét. A csokoládét apró darabokra törjük vagy vágjuk.
A tejszínt kis edénybe öntjük. Hozzáadjuk presszókávét, a felaprított csokoládét és a vaníliarudat a kikapart velővel együtt, majd felforraljuk. A vaníliarudat kiszedjük.
A zselatint kinyomkodjuk, a forró tejszínes folyadékba tesszük, és kevergetve feloldjuk. A krémet hideg vízzel kiöblített formákba töltjük, és pihentetés után a hűtőbe tesszük éjszakára, de legalább 4 órára.
Másnap a formákat forró vízbe merítjük, majd a krémet késsel körben meglazítjuk és desszertes tányérra borítjuk. Csokoládé kávészemekkel díszítve tálaljuk.
A desszertet csokoládéval bevont szemes kávéval is díszítheted. Vízfürdőben olvassz fel egy kevés csokit, szórj bele kávébabot, keverd össze villával, majd szedd ki alufóliára és hagyd megszilárdulni. A kávébab ehető, és kevésbé kemény, mint egy cukordrazsé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.