A tojást a hideg tejjel simára keverjük, majd további folyamatos keverés mellett, hozzáadjuk az átszitált lisztet. Ha már teljesen sima, hozzákeverjük a szódavizet, hogy híg, krémleves sűrűségű masszát kapjunk. Ha szükséges, még egy kevés tejjel hígíthatjuk. Sós palacsinta készítése esetén, sót keverünk hozzá. Édes töltelék esetén ízletesebb, ha 5 grammnyi cukrot adunk hozzá, viszont így nagyobb a letapadás veszélye, ezért célszerűbb a töltelékhez keverni, illetve megszórni cukorral az elkészült palacsintákat. A lisztet vegyíthetjük teljes kiőrlésű búzaliszttel, illetve abból is készíthetjük a masszát.
Készítsük elő a felmelegített olajat, a palacsintasütőt és egy spatulát, amivel majd a palacsintákat forgatjuk. A palacsintasütőt felhevítjük, beleteszünk egy fél evőkanálnyi olajat, és megforgatjuk benne, hogy az egész felülete olajos legyen. Kb. 1 dl-nyi masszát merünk bele, megforgatjuk, hogy egyenletesen elterüljön az edény alján.
Erős tűzön addig sütjük, míg a tészta, rázogatás mellett, el nem válik a palacsintasütőtől, ekkor megfordítjuk, és a másik felét is megsütjük. A nyers tésztát mindig felkeverjük a merőkanállal, ne hagyjuk, hogy a liszt leülepedjen a tál aljára.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.