Az élesztőt egy kevés langyos tejben felfuttatjuk a cukorral. A liszthez hozzáadjuk a sót, és a megkelt élesztővel és a tejjel tésztává dagasztjuk.
A tésztából 4 cipót formálunk, ezeket kerekre kinyújtjuk, és megkenjük az olvasztott vajjal. Mindegyiket 8 cikkbe vágjuk, kívülről befelé haladva felsodorjuk, és kifliket formálunk belőlük.
Sütőlemezre helyezzük a kifliket, megkenjük tejjel felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal vagy köménymaggal, és pihentetjük, kelesztjük 20 percig.
Végül 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.