A tojásokat kettéválasztjuk. A cukrot felét a sárgájához adjuk, a másik felét a fehérjéhez teszünk, és kemény habbá verjük. A sárgáját fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját is, és alaposan összekeverjük. Végül óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjehabot is.
A pudingport felfőzzük a tejjel, a cukorral a kókuszaromával és a kókuszreszelékkel, majd lehűtjük.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd foltokban rákanalazzuk a pudingos krémet. Végül egyenletes rászórjuk a feldarabolt epret. Előmelegített sütőben 160 fokon 25 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt a tészta, a keményre felvert tejszínhabba keverjük a kókuszreszeléket, majd rákenjük a sütemény tetejére. A félretett eprekkel díszítjük.
Az étcsokit mikróban felolvasztjuk, elkeverjük benne az olajat, majd zacskóba töltjük, aminek levágjuk a sarkát. Végül a csokival becsíkozzuk a sütemény tetejét.
Megjegyzés
Mérőnek egy 315 g-os poharat használhatunk.
Egyszerű elkészíteni, mutatós és nagyon finom desszert.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.