A tojást szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A puha vaj 4/5 részét kisebb darabokra vágjuk, és habosra keverjük a tojássárgájával, valamint a por- és a vaníliás cukorral. Állandó keverés mellett a fehérjét a tojássárgás krémhez adjuk, majd beledolgozunk 25 dkg lisztet is.
Kivajazunk és kilisztezünk egy tepsit, majd egyenletesen belesimítjuk a tésztát. Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt (villanytűzhelynél 160 fokon) elősütjük.
Az epret megtisztítjuk és megmossuk, majd felszeleteljük. Apró darabokra vágjuk a maradék vajat, majd összekeverjük a cukorral és a maradék liszttel. Az elősütött tésztát az eperdarabokkal beborítjuk, és rámorzsoljuk a vajas-cukros lisztet. 180 fokon 20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni a tepsiben, majd felszeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.