A krémhez a tejszínt a vaníliával egy kisméretű forralóedényben felforraljuk. A tojássárgáját a cukorral és a keményítővel jól kikeverjük, ha szép fényes és csomómentes, hozzácsurgatjuk a meleg tejszínt. A tűzre visszatéve alacsony hőfokon, folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Hagyjuk kihűlni.
A poharak aljába piskótatallérokat teszünk, meglocsoljuk édes borral vagy sherryvel. A friss, megtisztított epret méretüktől függően negyedeljük vagy apró kockákra vágjuk – elosztjuk a poharakban. Rákanalazzuk a kihűlt vaníliás krémet, majd lefedjük az édes borral átitatott piskótatalérokkal.
A tojáshabhoz a tojásfehérjét egy csipet sóval, kézi robotgéppel kemény habbá verjük. Ha már keményedik a hab, akkor szórjuk hozzá apránként a cukrot, fényesedésig verjük. A piskótával lezárt csészék tetejére kanalazzuk a kemény tojáshabot, és 250 fokra előmelegített grillsütőben 1-2 perc alatt hagyjuk megpirulni, vagy ha van konyhai fáklyánk, azzal is megsüthetjük a habot.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.