A megtisztított halakat kifilézzük, majd kb. a harmadát félretesszük.
Fazékba feltesszük főni a halat a csontokkal, fejjel együtt. Hozzáadjuk a félbe vágott vöröshagymát, majd sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a fokhagymát is és megszórjuk őrölt pirospaprikával. Felöntjük 2 liter vízzel, és lassú tűzön kb. 2-2 és fél órát főzzük.
A megmaradt halfiléket beirdaljuk, felkockázzuk, megszórjuk kevés sóval és felhasználásig hűtőbe rakjuk.
Ha az alaplé elkészült, átpasszírozzuk egy tésztaszűrőn, fakanállal vagy húsverő kalapáccsal mozgatva a szűrőben a kimert halcsontokat. Erre azért van szükség, hogy a halcsontról lejöjjön a hús, és ez fogja tartalmassá tenni az alaplevet.
Ha megvagyunk az alaplével, felforraljuk a levest, majd belerakjuk a már előkészített halkockákat. Ezt követően már csak 10 percig főzzük. Amennyiben volt belsőség a halakban, azt most adjuk a leveshez és további 10 percig főzzük. Kóstolás után újra ízesítjük, ha szükséges.
Hegyes erős paprikát vagy csípős tört paprikát, friss kenyeret vagy kalácsot tálalunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.