Az étcsokit és a vajat vízgőz felett megolvasztjuk és kihűtjük. A kekszet morzsalékosra törjük, hozzákeverjük a csokis vajas mixet, a kakaóport, a rumot vagy likőrt, a porcukrot, a lekvárt és a tejszínt, a sót és átgyúrjuk kézzel. Diónyi nagyságú golyókat formázunk belőle és betesszük a hűtőbe kb. 20 percre.
Az étcsokoládét és a tejcsokoládét éppen, hogy csak megolvasztjuk vízgőz felett. A golyókat kivesszük a hűtőből. Egy picit bekenjük a tenyerünket csokival, majd megforgatjuk benne a golyókat, végül beleforgatjuk őket a kókuszchipsbe.
Ha befedte és ráragadt a kókusz, kipakoljuk egy tányérra. Fogunk néhány pálcikát, picit belemártjuk a végüket az olvasztott csokiba és így szúrjuk bele a kókuszgolyóba. Így, ha megdermed és felemeljük őket a tányérról, nem csúszik le a pálcikáról a süti.
Nézd meg videón is, hogyan készül az extra csokis kókuszgolyó:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.