A porcukrot átszitáljuk. A tojásfehérjéket a kézimixer habverőjével kemény habbá verjük.
Evőkanalanként hozzáforgatjuk a porcukrot. A cukros habból félreteszünk 5-6 csapott evőkanálnyit (kb. 13 dkg) a csillagok megkenéséhez.
A többi tojáshabhoz hozzáadjuk a darált mandulát, a vaníliás cukrot, a fahéjat és a mandulaaromát, majd a kézimixer gyúrópálcájával összedolgozzuk.
Kb. 1 ek. porcukrot a munkafelületre szitálunk, kiborítjuk rá a mandulás masszát, és gombóccá formáljuk. A tésztát porcukros deszkán 5-10 mm vastagra nyújtjuk.
A kinyújtott tésztából tetszőleges méretű csillagokat szúrunk ki, és sütőpapírral bélelt sütőlemezre pakoljuk. Közben a kiszúróformát meleg vízbe mártogatjuk, hogy ne ragadjon bele a tészta. A maradék tésztát mindig összegyúrjuk, és újranyújtjuk. Tepsimérettől függően több adagban sülhet meg.
A félretett cukros tojáshabot ecsettel vastagon rásimítjuk a csillagokra. Az adagokat egymás után sütjük 150 fokra előmelegített sütőben, adagonként kb. 15-20 perc alatt. A kész csillagokat hagyjuk kihűlni, majd megszórjuk porcukorral.
Nézd meg videón, hogyan készül a karácsonyi fahéjas csillag:
Megjegyzés
A csillagokra, ha lyukat fúrunk, később színes masnikkal felakaszthatjuk a karácsonyfára is. Ehető karácsonyfadíszként is nagyon mutatós.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.