A spárgát alaposan megmossuk, a fás végeket levágjuk, pikkelyeit leszedegetjük. 2-3 cm-es darabokra vágjuk, a felét félretesszük, a másik felét 3 evőkanál olívaolajjal és vízzel meglocsolva botmixerrel pépesre daráljuk.
Az almát kockára vágjuk, és lime-mal megcsurgatva félretesszük.
A lazacot sóval, borssal fűszerezzük, a lime levével meglocsoljuk. Serpenyőben, olívaolajon átforgatjuk, beleöntjük a két evőkanálnyi fehérbort, rövid ideig pároljuk, majd lefedve melegen tartjuk.
A hagymát apróra vágjuk, és olívaolajon megpirítjuk. Rátesszük a rizst, 1,5-2 dl alaplével felöntjük, sózzuk, borsozzuk.
Folyamatos kevergetés közben addig főzzük, amíg a rizsszemek fel nem szívják az alaplét. Ekkor újra öntünk rá, és ezt folymatos kevergetés mellett addig ismételjük, amíg a rizsszemek meg nem puhulnak.
Az utolsó felöntéssel együtt hozzátesszük az alma egyik felét, a spárgát és a spárgapürét, majd óvatosan összekevejük, úgy, hogy a gyümölcsöt ne törjük össze. Ha krémes állagú, mint a tejberizs, késznek mondható.
A maradék kockára vágott almával és az apróra vágott zölddel megszórjuk, és a lazaccal tálaljuk. Lehetőleg azonnal fogyasszuk, mert a rizs összeragad, ha túl sokáig áll.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.