A tojásokat 2 dkg kimért porcukorral, robotgép segítségével kemény habbá verjük. A mandulalisztet átszitáljuk, és óvatosan hozzáforgatjuk a felvert habhoz. Sütőpapíron előkészítünk 4 db cukrászgyűrűt, és óvatosan beletöltjük a masszát. Előmelegített sütőben, 180°C-on 20 percig vagy tűpróbáig sütjük.
A citrom facsart levét a vízzel és a limoncelloval összekeverjük. Egy kis mennyiséget külön tálkába tesszük és elkeverjük benne a keményítőt. A maradékhoz hozzáadunk 10 dkg cukrot, és az elkevert keményítős keveréket, és állandó keverés mellett sűrűre főzzünk.
Gőzfürdőn fehércsokit olvasztunk, és ráöntjük az elkészült mandulalisztes piskótára. Ha kihűlt a citromos krém, azt is ráöntjük a csokoládéra. A süteményeket hűtőbe tesszük 1-1,5 órára.
A sütiket óvatosan körbevágjuk, és kiemeljük a formákból. A mascarponét a tejszínnel összedolgozzuk, hozzáadjuk a maradék 2 dkg porcukrot, és robotgéppel felverjük. Végül habzsákba töltjük és a sütemény tetejét díszítjük vele.
Nyári hőségben nincs is jobb egy habos, krémes citromos sütinél. Ez a sütemény remekül illik a nyáresti grillpartikhoz, hiszen az alkoholtartalma miatt igazán felnőttes üde olaszos édesség. Mivel nincs benne liszt, ezért gluténérzékenyek is fogyaszthatják.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.